İçeriğe geç

Pumpum Hangi Yöreye Aittir

Pum pum çorbası hangi yöreye ait?

Pumpum Çorbası – Bartın Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine dökün.

Pumpum çorbası nerede meşhur?

Pumpum çorbası, yöresel yemek çeşitliliğinin çok olduğu Zonguldak mutfağının en çok hazırlanan lezzetlerinden biridir. Mısır unu, su, süt, tuz, karabiber, tereyağı, ekmek ve sucuk ile hazırlanan bu lezzet, isteğe göre pastırma veya kavrulmuş kıyma ile de servis edilmektedir.

Pumpum nerenin?

Bu sayımızda sizlere Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını pişerken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbasının tarifini tanıtmak istiyoruz.

Bartın’ın neyi meşhur pum pum çorbası?

Bartın yöresine ait olan Pumpum çorbasının hazırlanışı oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş buğday ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile yapılır. İçinde kullanılan kızarmış et protein ve demir açısından oldukça zengindir.

Pum pum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum çorbası tarifi nasıl yapılır? Tencereye su ve mısır ununu koyup kızarttığınız etleri tavada 2-3 dakika kavurun, kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın, tereyağı ve kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine dökün 🍲 Sıcak servis edin 🎈 Afiyet olsun.

Peskütan çorbası hangi yöreye ait?

Sivas’ta ilkbahar aylarında hazırlanan ve kış boyu tüketilen bir tür yoğurt çorbası olan peskütan, uzun raf ömrü ve kendine özgü lezzeti nedeniyle Sivas’ta en çok tüketilen çorbaların başında geliyor.

Bartın’ın en ünlü yemeği nedir?

Bartın’ın en özgün yemeklerinden biri olan pirinç mantısı, klasik mantıdan farklı olarak hamuruna pirinç eklenerek hazırlanıyor. Kavrulmuş pirinçten yapılan, elle açılan hamurun içine doldurulup pişirilen mantı, sarımsaklı yoğurtla servis ediliyor.

Zonguldak’ın en meşhur yemeği nedir?

Zonguldak’ın meşhur yemeklerinden biri olan tirit, bölgede özellikle bayramlarda, festivallerde ve benzeri özel günlerde yapılmaktadır. Oldukça doyurucu ve iştah açıcı bir yemek olan tirit, Zonguldak tatilinizde mutlaka denemeniz gereken özel yemeklerden biridir.

Dımbıl çorbası nerenin?

Dimbıl çorbası sadece Sakarya’da bulunan bir çorbadır.

Cennet çorbası hangi yöreye ait?

Cennet çorbası, Karadeniz bölgesinde sıklıkla hazırlanan sebzeli bir mısır unu çorbasıdır. Basit ve besleyici bir çorba olduğu için fazla çaba harcamadan hazırlayabilir ve çocuklarınız için basit bir menü olarak seçebilirsiniz.

Mısır çorbası hangi yöreye ait?

Mısır çorbası çeşitleri aslen Karadeniz bölgesine aittir.

Sütlü çorba hangi yöreye ait?

Geleneksel çorba tariflerinden pek çok yönüyle farklılaşan süt çorbası tarifi, Rumeli mutfağından Trakya ve Kırklarel mutfağına aktarılmış ve bu bölgenin en sevilen çorbalarından biri olmuştur.

Pum pum çorbası nerede içilir?

Bartın’a özgü yemekler arasında pım-pum çorbası, amasra salatası, şap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pilavlı mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, amasra pidesi, kırk katlı börek gibi birçok lezzet yer alıyor. Pım-pum çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biri.

Pırtike çorbası nereye ait?

Pırtike çorbası (Siirt yöresinden)11 Ocak 2016

Kokina çorbası nereye ait?

Aksaray mutfağında çorbalarda et kullanımı yaygındır. Coquina çorbası bu çorbalardan biridir. Et küpleri ve lahana turşusunun yanı sıra bulgur, salça, sarımsak ve et suyu gibi malzemeler çorbaya bambaşka bir değer katar.

Pıt pıt çorbası hangi yöreye ait?

Çukur Çorbası – Şanlıurfa Belediyesi.

Püşürük çorbası nereye ait?

Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.

Yüksük çorbası hangi bölgeye ait?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Mantı da içine konularak nohutla pişirilir.

Mısır unu çorbası hangi yöreye ait?

Aşağıda verdiğimiz tarifte çok özel bir hal alıyor, “mısır unu çorbası” anlamına geliyor ve Kırklareli mutfağıyla özdeşleşmiş durumda. Özellikle Pomak göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı köylerde Kırklareli’nin yerel mutfağında canlılığını korumuş bir çorba tarifidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort Gaziantep Orta Boylu Escort