Döşemealtı hangi ilçeye bağlıdır?
Döşemealtı, Antalya’nın merkez ilçelerinden biri olup 2008 yılında kurulmuştur. Antalya’nın kuzeyinde yer almaktadır.
Döşemealtının neyi meşhur?
Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu ilçe aynı zamanda bir sanayi merkezidir. Yıllardır Yörüklerin yaşam alanı olan ilçede, Yörük kültürünün bir parçası olarak kabul edilen coğrafi olarak tescilli Döşemealtı halıları dünyaca ünlüdür.
Antalya Döşemealtı ne zaman ilçe oldu?
17 Aralık 1977 tarihinde “DÖŞEMEALTI” ismiyle il olan bu yerleşim merkezi, 5747 sayılı Kanunla ilçe statüsü kazanmış ve 2008 yılının ikinci yarısından itibaren Antalya İli’ne bağlı 19 ilçeden birisi olarak “Döşemealtı İlçesi” ismiyle hizmet vermeye başlamıştır.
Antalya Döşemealtı Nüfusu Kaç?
Döşemealtı’nın 2023 yılı nüfusu 86.109’dur. Bu nüfusun 45.055’i erkek, 41’i ise köy nüfusundan oluşmaktadır.
Antalya’nın en büyük ilçesi neresidir?
Merkezi Antalya olan ilin nüfusu 2023 yılı sonu itibariyle 2.696.249’dur. Yüzölçümü 20.177 km2 olup her km2’de 130 kişi yaşamaktadır. En kalabalık ilçe 2021 yılı itibariyle 591 nüfusa sahiptir.
Lara Antalya’nın hangi ilçesinde?
Lara Plajı, Konyaaltı Plajı ile birlikte Antalya’nın en önemli iki plajından biridir. Şehrin güneydoğusunda yer alır ve Türkiye’nin en uzun kumlu plajına sahip, hızla gelişen bir turizm bölgesidir. Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır.
Halı tarlası nerededir?
Antalya Döşemealtı’nda Yaşatılan Bir Gelenek: Halı Tarlaları ✨ Killik köyündeki tarlalara serilen halılar ve kilimler, mikroplarından arındırılıp pastel renklere kavuşturulmak üzere tarlalara seriliyor.
Antalya Larada ne var?
Lara’da Yapılacak ŞeylerDüden Şelalesi2. Lara’nın en popüler mekanlarından biri olan Düden Şelalesi, Aya Yorgi Kilisesi’nde yılın her mevsimi serindir1. … Altınkum Plajı0. … Perge Antik Kenti0. … Kaleiçi0. … Tarihi Saat Kulesi0. … Hadrian Kapısı0. … Mermerli Plajı0.Diğer öğeler…
Neden Döşemealtı?
Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılan asfalt yol, yakın zamana kadar yörükler tarafından göç yolu olarak da kullanılmıştır. 4 metre genişliğindeki asfalt taşlardan yapılmış yol, bu bölgeye Döşemealtı adını vermiştir.
Döşemealtı güzel mi?
Çok iyi olanaklara sahip olan Döşemealtı, yaz aylarında Antalya’dan yaklaşık 5 derece daha serin bir iklime sahiptir. Serin hava ve düşük nem nedeniyle neredeyse dört mevsim konforlu bir yaşam sunmaktadır. Döşemealtı’ndaki güzel villalar doğayla sıkı sıkıya bağlantılıdır.
Antalya Döşemealtı özellikleri nelerdir?
İlçe merkezinin deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 300 m’dir. İlçenin batısı ve kuzeyi Batı Toros Dağları’nın küçük etekleriyle çevrilidir. … İlçenin bitki örtüsü dört tarafı çam ormanlarıyla çevrili ormanlık alandan oluşur. … Döşemealtı’nda iklim Akdeniz iklimidir, yazları sıcak, kışları yağışlı ve ılımandır.
Döşemealtı Belediyesi nereye bağlıdır?
Antalya şehir merkezine 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. Antalya-Burdur-Ankara (E-24) ve Antalya-Denizli (D-350) yolları ilçe sınırlarından geçmektedir. İlçenin altyapısı %60 oranında tamamlanmış olup çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.
Antalya en kalabalık kaçıncı şehir?
Türkiye’nin nüfus bakımından beşinci büyük ili olan Antalya ilinin toplam nüfusu 2.364’tür.
Konyaaltı’nın nüfusu kaç?
Konyaaltı İlçesi Nüfusu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Konyaaltı ilçemizin toplam nüfusu 172.920’dir. Sonuçlara göre Antalya ilinin toplam nüfusu 2.364.396, Türkiye nüfusu ise 80.810’dur.
Antalya’nın toplam kaç tane ilçesi var?
Antalya İli’nin 19 ilçesi (Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik) ve 911 Mahalleleri bulunmaktadır.
Belek hangi ilçeye bağlıdır?
Türkiye’nin güneyindeki Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan Belek, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Antalya’nın 43 km doğusunda yer almaktadır.
Antalya merkez ilçeleri hangileri?
Merkez ilçeler: Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa.
Antalya Döşemealtı ismi nereden gelir?
Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de kullanılan asfalt yol, yakın zamana kadar yörükler tarafından göç yolu olarak da kullanılmıştır. 4 metre genişliğindeki asfalt taşlardan yapılmış yol, bu bölgeye Döşemealtı adını vermiştir.
Demre hangi ilçeye bağlıdır?
Demre (eski adıyla Kale), Antalya ilinin turistik ilçelerinden biridir.