Allah ol der ve olur ne demek?
Allah ne isterse, zamanı geldiğinde mutlaka olur. Gökleri ve yeri yoktan var eden O’dur. Bir şeyin olmasını istediğinde, sadece “Ol” der ve o olur.
Allah’ın ol demesi sıfatı nedir?
1- Güç: Evreni yoktan var eden Allah, her şeye güç yetirendir. Bir şeyin olmasını istediğinde “Ol” der ve o şey olur.
Allah nasıl ol der?
Kün fe yekün (Arapça: كُنْ فَيَكُونُ, romanlaştırılmış: kun fe-yekûn(u) veya kun fa-yakūnu), Kuran’ın çeşitli ayetlerinde kullanılan ve “Ol!” anlamına gelen bir ifadedir. Arapça. (كن, kun) ve “olur” (فيكون, fe-yekûn(u)) anlamına gelen kelimelerin birleşiminden oluşan bir deyimdir.
Allah ne derse o olur ayet?
Bakara Suresi 117. ayetin tefsiri: Bu yüce sıfata sahip olan Yüce Allah bir şey yapmak istediğinde, sadece “Ol!” der ve o şey hemen olur. Başka bir şeye gerek yoktur.
Allah ol derse olur ne demek?
Risalelerde sık sık dile getirilir: “Allah bir şeyin olmasını söylediğinde olur.” Ayeti temel alarak şunu sormak istiyorum: Allah nerede ve ne zaman “Ol!” dedi? Sevgili kardeşimiz; Kün fe yekün (olmak demektir ve olur ve erir). Yani bir şeyi yaratmak istediğinde “Ol” demesi yeterlidir.
Kün fe yekün ne için okunur?
كُنْ فَيَكُونُ “(Allah Teala yaratmayı dilediğine): ‘Varlığınızdan faydalanın. ’ (der) ve hemen var olur.” Bütün ayetler Kavl-i Şerîf “Kün feyekûn” yani “Kün feyekûn” ile zikredildiğinden, bu duayı samimiyetle okuyanların hayırlı istekleri kısa zamanda gerçekleşir.
Allah’ın sesi var mıdır?
Çünkü SES moleküllerin TİTREŞİMİ olduğundan, ALLAH’IN SESİ oluşmaz.
Allah celle celalühü ne gibi özelliklere sahiptir?
Yüce Allah her an diridir, her şeyi açıkça bilir ve duyar. Yargısında hikmet sahibidir. Hem alınan kararın hem de o meselenin sonucunun mutlak doğruluğu tartışılamaz. Çünkü O asla hata yapmaz; asla uyumaz; asla dalmaz; İnsan özelliklerinden uzaktır.
Allah’ın yüzü var mıdır?
(Her yer ve yön gibi) Doğu da Batı da Allah’ındır. Hangi tarafa dönerseniz dönün, Allah’ın yüzü (Kıblesi ve Tezahürü, Kudret ve Rahmet Eseri) oradadır. Gerçekten Allah, her şeyi kuşatandır, her şeyi bilendir.
Allah’ı zikretmek nasıl olur?
Zikir, şükür gibi dil, kalp ve bedenle yapılır. Dil ile yapılan zikir, Yüce Allah’ı güzel isimlerini anarak övmek, bütün güzel sıfatlarıyla överek yüceltmek ve kusurlu sıfatlardan uzak tutmak, O’na hamd etmek, Kur’an-ı Kerim okumak ve bununla mümkün olanı dua etmek demektir.
Allah ne dilerse o olur ayeti?
Nur / Ayet 45 Allah, hareket eden her canlıyı sudan yarattı. Kimisi karnı üzerinde sürünür, kimisi iki ayağı üzerinde yürür, kimisi dört ayağı üzerinde yürür… Allah dilediğini yaratır. Şüphesiz Allah her şeye kadirdir.
Allah nasıl bir varlıktır?
Tanrı, varlığı zorunlu olan, yani kendi kendisinden olan, var olmak için hiçbir şeye ihtiyaç duymayan ve bu nedenle var olmaması düşünülemeyen bir varlıktır. Bu nedenle Yüce Allah, “varlığı zorunlu olan” anlamında “zorunlu”dur.
Ol der olur ne demek?
Onun şanı şudur ki, eğer bir şey söylemek isterse “ve eğer bir şey istiyorsan, eğer bir şey istiyorsan.
Ne istersen Allah’tan iste âyet?
Ne istersen Allah’tan iste. Allah’tan başka ne istersen o gerçekleşmeyecektir. Avuçlarını açıp su isteyen ve suyun ağzına değmesini bekleyen birine benzersin. Su ağzına girmez.
Kul ne derse desin Allah’ın dediği olur?
Sohbet. Kim ne derse desin, Allah (cc) ne derse o olur. Kim ne planlarsa planlasın, kader planında ne varsa o olur.
Allah ne dilerse o olur ayeti?
Nur / Ayet 45 Allah, hareket eden her canlıyı sudan yarattı. Kimisi karnı üzerinde sürünür, kimisi iki ayağı üzerinde yürür, kimisi dört ayağı üzerinde yürür… Allah dilediğini yaratır. Şüphesiz Allah her şeye kadirdir.
Bakara suresi 117 ayette ne anlatılmak isteniyor?
Yüce Allah gökleri, yeri ve tüm yaratıklarını emsalsiz olarak yaratmıştır. Bakara suresi 117. ayette geçen; “Bedi” ismi Allah’ın eşsiz yaratılışı anlamına gelir. Haşr suresi 24. ayette geçen “Bari” ismi ise birbirinden farklı olan her şeyi yaratan anlamına gelir.
La tahzen kün fe yekün ne demek?
Kün fe yekün sözünün anlamı “Ol der, o da olur!” demektir. Allah’ın yaratma kudretini ifade etmek için kullanılır.
1001 Kun Fe Yekun Hacet İçin Ne Zaman Okunur?
Namaz bitince 100 defa Estagfirullah, 100 defa Elhamdulillah deyin ve ardından 100 defa Peygamberimize (s.a.v.) Salavat getirin. Eğer bir dilek, istek veya ihtiyaç ise bu ayet 1001 defa niyet edilerek okunur ve ardından dua edilir. Bu egzersizi 1 gün, 3 veya 7 gün üst üste yapabilirsiniz.