İçeriğe geç

Acenteye Sözleşme Yapma Yetkisi Nasıl Verilir

Acente sözleşmesi nedir?

Buna göre acenteler, ticari acentelik sözleşmesi adı verilen bir sözleşmeye dayanarak, belirli bir bölge içinde bir ticari işletmenin akdettiği sözleşmelerde aracılık yapmayı veya ticari işletme adına sözleşme akdetmeyi üstlenen bağımsız ticari acentelerdir.

Acentenin temsil yetkisi var mı?

Acentenin temsil yetkisi Türk Ticaret Kanunu’nun 105. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, “acente, aracılık ettiği veya akdettiği sözleşmelerle ilgili olarak müvekkili adına ihtar, fesih ve protesto gibi her türlü yasal koruma beyanını yapmaya ve almaya yetkilidir.”

Acente yetkilisi ne demek?

Acente Temsilcisi ne anlama geliyor? Acente Temsilcisi, turizm veya sigorta acentesi gibi üyelik tabanlı organizasyonların müşterilerine destek ve hizmet sağlar. Müşteri sorularına ve şikayetlerine yanıt vermekten, satış yapmaktan ve organizasyon ve hizmetler hakkında bilgi sağlamaktan sorumludur.

Yetkisiz acente ne demek?

Geçerli bir temsil yetkisine sahip olmayan temsilciye “yetkisiz temsilci” denir. Yetkisiz temsilin kuruluşu 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 46 ve 48. maddelerinde düzenlenmiştir.

Acentenin sözleşme yapma yetkisi nasıl verilir?

Acentelik sözleşmesi herhangi bir şekle tabi değildir. Bu sözleşme sözlü olarak da yapılabilir. Ancak uygulamada, faaliyetin önemi ve özgüllüğü dikkate alınarak bunun yazılı olarak yapıldığı ortaya çıkmaktadır. Acentenin, müvekkilinden özel ve yazılı bir izin almadan müvekkili adına sözleşme yapamayacağı belirtilmelidir (TTK m. 107/1).

Acentelik sözleşmesi en az ne kadar süreli olur?

Sözleşmenin süresi MADDE 14 – (1) Acentelik sözleşmesi en az bir yıllık süre için yapılır. Taraflar, sözleşme süresinin bitiminden en az bir ay önce sözleşmeyi feshetme iradelerini yazılı olarak bildirmedikçe, sözleşme aynı koşullarla bir yıl daha uzatılır.

Acente kimleri temsil eder?

Kendilerini temsil etme yetkisi olmayan tüccarlara bağımlı çalışanlara da acente denir. Satış temsilcileri, ticari acenteler ve mobil tüccarlar gibi serbest çalışan ticari asistanlara acente denir çünkü onları temsil etme yetkisine zaten sahiptirler.

Acente hakları nelerdir?

ACENTENİN HAKLARI. Acentenin hakları TTK Madde 113-119’da düzenlenmiştir. Buna göre acente; ücret talep etme, faiz isteme, olağanüstü masraflar talep etme, kendisine emanet edilen topraklarda tekel sahibi olma, tazminat talep etme ve sözleşmeden doğan alacakları için teminat olarak rehin hakkı talep etme hakkına sahiptir…

Acente görevleri nelerdir?

Genel olarak acentelerin görevleri şunlardır: Müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek müşterilere ürün ve hizmetler hakkında bilgi ve tavsiyelerde bulunmak, müşteri memnuniyetini sağlamaktır.

Acente yetki belgesi nasıl alınır?

Uygunluk belgesi almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, İdare tarafından oluşturulan form ve belgeleri kullanarak Gemi Acenteleri Bilgi Sistemi (GABS) üzerinden başvuruda bulunurlar. Başvurular İdare tarafından değerlendirilir ve bu Yönetmelik uyarınca yeterlilikleri belirlenenlere uygunluk belgesi verilir.

Acente sorumlusu ne demek?

Acente Yöneticisi, bir şirketin satışlarını artırmak için satış kanallarını yöneten bir pozisyondur. Acente Yöneticisi, satış ekibine liderlik eder, satış stratejileri geliştirir ve geliri artırmak için satışları denetler.

Acente ne zaman ücrete hak kazanır?

Acentelik; Acentelik sözleşmesinin süresi içerisinde müşteri, kendisi ve üçüncü kişiler tarafından kendisi tarafından aracılık edilen veya kendisi adına akdedilen sözleşmelere dayanarak yapılan benzer işlemler için bir ücret almaya hak kazanır.

Acentenin yetkileri nelerdir?

ACENTENİN YETKİLERİ 1) Sözleşme yapma yetkisi. 2) Müşteri adına hakların korunması için beyanlarda bulunma ve kabul etme yetkisi. 3) Fiyatı kabul etme ve malı teslim alma yetkisi.

Temsilci kendisiyle sözleşme yapabilir mi?

Temsilcinin genellikle kendisiyle iş yapması yasaktır. Temsilci, yetkisine bağlı olarak üçüncü taraflarla iş yapabilir. Temsilciye temsil yetkisi verilir, ancak başlangıçta yasal işlemi bir üçüncü tarafla yürüttüğü varsayılır.

Acente türleri nelerdir?

Faaliyet türü ne olursa olsun, TTK’daki acenteler görev ve sorumlulukları bakımından iki gruba ayrılır. Bunlar aracı acente ve sözleşme ortağıdır.

Acente ne demek örnek?

Acente örnekleri dendiğinde akla ilk gelen şey sigorta şirketleridir. Sigorta şubeleri, şirketler adına çalışan ticari kuruluşlardır. Bu tür çalışmaların bir diğer örneği de seyahat rezervasyonları sunan temsilcilik ofisleridir.

Acentenin tanımı nedir?

Acente, ticari vekil, satış temsilcisi, temsilci veya çalışan gibi özel bir sıfata sahip olmaksızın, bir sözleşmeyle veya faaliyet konusu olan işletme adına veya belirli bir bölge veya yerdeki ticari işletmeye ilişkin sözleşmelerde aracılık mesleğini sürekli olarak edinen kişi.

Acente ne demek hukuk?

Acentelik, bir kişi veya tarafın (müdür) başka bir kişiyi (temsilci) kendi adına hareket etmesi için atadığı zaman ortaya çıkan ilişki için kullanılan yasal terimdir; örneğin, işini yürütmek, mallarını satmak veya işini yönetmek için. Acentelik hukuku bu nedenle, acentenin müvekkil adına üçüncü bir tarafla iş yapmaya başladığı yasal ilişkiyi düzenler. Acentelik, bir kişi veya tarafın (müdür) başka bir kişiyi (temsilci) kendi adına hareket etmesi için atadığı zaman ortaya çıkan ilişki için kullanılan yasal terimdir; örneğin, işini yürütmek, mallarını satmak veya işini yönetmek için. Acentelik hukuku bu nedenle, ticari acentenin müvekkil adına üçüncü bir tarafla iş yapmaya başladığı yasal ilişkiyi düzenler.

Acente ücreti nedir?

Gemi sahibi, kaptanı, kiralayanı veya işleteni tarafından acenteye ekli tarifeye göre ödenen ücret, masraflara ek olarak, gemi işleteni tarafından geminin kasasına paranın aktarılması suretiyle acenteye tesliminden önce yapılan ödemedir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Strateji Geliştirme Adımları Nelerdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort